Kunst & Design maand

November = Kunst & Design maand 🎨

In de maand november zetten we onze Kunst & Design afdeling in de schijnwerpers. In Joure zijn er kijklessen, we bieden proeflessen aan en geven diverse workshops. In Balk en Lemmer zijn er de hele maand kennismakingslessen. Zo is er alle mogelijkheid om te ontdekken wat deze creatieve afdeling allemaal te bieden heeft! Aan het eind van de maand sluiten we af met een feestelijk moment, waar de gemaakte werken te bezichtigen zijn.

Heb jij altijd al een beeldende cursus willen volgen, speciale technieken bij willen leren of zoek je een plek waar je jouw creativiteit de vrije loop kan laten gaan? Kom dan ontdekken tijdens de November Kunst & Design maand!

🎟️ De workshops in Joure en de kennismakingslessen in Balk en Lemmer zijn tot 18 jaar € 5,- per les en vanaf 18 jaar € 10,- per les.
Bij onvoldoende financiële middelen voor de workshops en kennismakingslessen tijdens de November Kunst & Design maand is het mogelijk om gebruik te maken van Het Jeugdfonds Sport & Cultuur & Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Meer info, onderaan deze pagina.

PROGRAMMA JOURE

🎨 WEEK 1: OPEN ATELIER
4 t/m 10 november
Kom een kijkje nemen in onze ateliers. Zo kun je laagdrempelig ervaren hoe een Kunst & Design les eraan toe gaat. Wil je met een les meedoen? Dat is mogelijk in week 2 wanneer je een cursist kent of in week 3 & 4 tijdens de workshops. Aanmelden voor het Open atelier is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen. De toegang voor het open atelier is GRATIS.


🎨 WEEK 2:  PLUS 1
11 t/m 17 november
Iedereen die momenteel al een Kunst & Design cursus volgt bij ons, mag gratis één iemand meenemen. Vriend, vriendin, ouder, kind, buren, kennissen… noem het maar op. Ken jij iemand die het leuk vindt om een les met jou samen te volgen? Nodig diegene uit om GRATIS een les mee te doen! Altijd fijn om iets leuks te kunnen delen toch?! Aanmelden is niet nodig.


🎨 WEEK 3 & 4:  WORKSHOPS
18 t/m 24 november
In deze laatste twee weken van de Kunst & Design maand hebben we een aantal lezingen en workshops voor je op het programma staan waar je aan kunt deelnemen. Van porselein glazuren tot art journaling en van tekenen met Oost-Indische inkt tot schilderen van kuddedieren.

Hoe werkt het?
🚀 Klik hieronder op de lezing of workshop naar keuze. In het formulier vind je de informatie en betaallink voor de tickets.
🔗 Lezing ‘Rembrandt ontbloot’
🔗 Schrijfproeverij
🔗 Workshop Porselein glazuren
🔗 Workshop Filosofie
🔗 Workshop Perspectief tekenen
🔗 Workshop Kuddedieren schilderen
🔗 Workshop Oost-Indische inkt
🔗 Workshop Art Journaling

🎟️ Kosten voor de workshops zijn voor kinderen € 5,- per les en voor volwassenen € 10,- per les.


🎉 30 NOVEMBER: FEESTELIJKE AFSLUITING
14:00 – 15:00 uur | It Toanhûs Joure

Op deze feestelijke middag sluiten we de Kunst & Design maand gezamenlijk af. Met drinken en wat lekkers heeft iedereen de mogelijkheid om de werken die tijdens de novembermaand gemaakt zijn te bezichtigen. Naderhand kan iedereen het zelfgemaakte werk mee naar huis nemen.


PROGRAMMA BALK

In Balk is het tijdens de November Kunst & Design maand mogelijk om kennismakingslessen te volgen. We zitten hier namelijk op een nieuwe locatie en we bieden hier nieuwe lessen aan. De nieuwe locatie is het Bogerman College in Balk (Douwe Aukesstraat 1, 8561 CS Balk). Hier is zowel een keramiek- als tekenen/schilderatelier.

Lijkt het je leuk om 4 lessen te proberen in Tekenen & Schilderen of Keramiek? Kijk dan hieronder voor meer informatie.
🚀 Klik hieronder op de les naar keuze. In het formulier vind je de informatie en betaallink voor de tickets.

🔗 Info & aanmelden: 4 lessen Tekenen & Schilderen – groep 4 t/m 8
🔗 Info & aanmelden: 4 lessen Tekenen & Schilderen – 12+
🔗 Info & aanmelden: 4 lessen Tekenen & Schilderen – Volwassenen
🔗 Info & aanmelden: 4 lessen Keramiek

🎟️ Kosten voor de kennismakingslessen zijn voor kinderen € 5,- per les en voor volwassenen € 10,- per les.


PROGRAMMA LEMMER

In Lemmer geven we ook een aantal kennismakingslessen. Dit doen we in het atelier van het Papageno Huis.

Lijkt het je leuk om 4 Teken- & Schilderlessen te proberen?
🚀 Klik hieronder op de link. In het formulier vind je meer informatie en betaallink voor de tickets.

🔗 Info & aanmelden: 4 lessen Tekenen & Schilderen – Volwassenen

🎟️ Kosten voor de kennismakingslessen zijn voor volwassenen € 10,- per les.

De Kunst & Design Maand organiseren we voor iedereen. Bij onvoldoende financiële middelen voor de workshops en kennismakingslessen tijdens de November Kunst & Design maand is het mogelijk om gebruik te maken van Het Jeugdfonds Sport & Cultuur & Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Deze fondsen maken sport en cultuur mogelijk voor degene die moeite hebben om rond te komen, want ze betalen de contributie, lesgeld en/of benodigdheden. Hierdoor blijft deelname voor iedereen toegankelijk! Voor meer informatie, kijk op onderstaande websites. 

We hopen je in november te mogen ontmoeten tijdens een les, workshop en/of de afsluitende expositie. 🎨